Burnout test voor ondernemers

Wil je graag weten in welke mate je last hebt van stress of een burn-out? De Amerikaanse burn-out deskundige Beverly Potter ontwikkelde een vragenlijst die je inzicht geeft hoe je ervoor staat. Deze burn-out test voor ondernemers is daarop gebaseerd. Ben je geen ondernemer? Doe dan deze burnout test voor werknemers

De burn-out test geeft je een indicatie op basis van een vragenlijst. Deze bestaat uit 48 vragen. Zorg dat je minstens 15 minuten hebt om de burn-out test voor ondernemers rustig te kunnen doorlopen. Je klachten kunnen ook een andere oorzaak hebben. Daarom is het van belang om een arts een diagnose te laten stellen.

Verantwoording van deze burnout test

Deze test is gebaseerd op het Burnout Potential Inventory, in Nederlands vertaald door Stichting Burnout

Symptomen van een aankomende burn-out of chronische stress

Een burn-out of chronische stress, veel ondernemers krijgen ermee te maken. Je voelt je extreem vermoeid, uitgeput, voelt minder betrokkenheid en hebt het gevoel dat je niet meer goed functioneert.

Onderstaande symptomen horen bij chronische stress of een burn-out:

 • Concentratieproblemen of vergeetachtigheid
 • Prikkelbaar, niet altijd even vriendelijk naar je omgeving toe
 • Duizeligheid, hyperventilatie, hoge & snelle ademhaling
 • Slaapproblemen zoals niet in slaap kunnen vallen
 • Rugpijn, hoofdpijn, steen op je maag, kaakklachten
 • Angstig
 • Onrustig voelen en piekeren (en hier niet mee kunnen stoppen)
 • Veranderende emoties als boos, verdrietig of ongelukkig voelen
 • Controledwang, meerdere mate van perfectionistisch willen zijn
 • Niet meer goed voor jezelf zorgen (voeding, sporten, drinken)
 • Relatieproblemen

Herken je een aantal symptomen? Je hebt het niet meer in de hand, vanuit wilskracht lukt het zelfs niet meer. Heb je tijd voor een burn-out of pak je dit direct bij de wortel aan?

Doe de Burnout test voor ondernemers

Stop met roofbouw plegen op je lichaam en geest

Voel niet alleen verantwoordelijkheid voor je business maar ook voor jezelf. Presteren kan alleen wanneer je zelf goed in je vel zit.
Als ondernemer heb ik de afgelopen jaren verschillende functies vervuld. Ik maakte promoties en groeide door naar directeur-bestuurder van een re-integratie-, verzuim- en coachingbureau. “Geweldig”, ik hoor het je denken. Maar nee, ik was met mijn positie uiteindelijk niet gelukkig. Ik verloor mijn werkplezier. Bij mij uitte zich dit in stress en angsten. Waarom? Ik deed alles op basis van mijn competenties maar niet op basis van mijn talent en verlangen.
Na een persoonlijke zoektocht naar mijn verlangen kwam ik terug bij het coachen van personen. Een eigen bedrijf met financiële zekerheid of mijn talenten inzetten en anderen helpen, het was geen makkelijke keuze. Uiteindelijk volgde ik mijn hart en wist ik hiermee een burn-out te voorkomen. Toch heb ik er heel dicht tegenaan gezeten, er openlijk over praten vond ik lastig.
Voel jij je van buiten sterk maar van binnen een stuk minder prettig? Dan wordt het tijd om hier iets aan te doen.

Plan vrijblijvend een lef gesprek